Predstava Šta će biti sa nama na repertoaru Zrenjaninskog pozorišta (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 16:25

Predstava "Šta će biti sa nama" na repertoaru Zrenjaninskog pozorišta (AUDIO)

Predstava "Šta će biti sa svima nama", autorski projekat Borisa Liješevića i Fedora Šilija, premijerno je izvedena 12.aprila na sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu

Reditelj, koji je ostvario zapažene predstave na najvećem broju scena u zemlji i regionu, odlučio se da ponovo krene u projekat bez unapred napisanog teksta.

"Radnja se odvija u banci, a zaplet se dešava tokom korporacijske proslave na kojoj se zaposleni suočavaju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samima sobom i svojim strahovima. Predstava se bavi aktuelnim globalnim problemima", rekao je reditelj Boris Liješević.

"Autorski projekti koje sam do sada radio uvek su imali za cilj da se bave sadašnjim trenutkom u kom se nalazi naše društvo. Potrebno je samo naći pravi ugao iz kog se posmatra taj trenutak. U momentu kada mogu da pronađem taj ugao, mogu da počnem i da radim. U momentu kada sam od jednog prijatelja čuo pitanje: "Šta će biti sa svima nama" , prepoznao sam trenutak u kome živimo. Taj trenutak je zapravo nagomilani stres, nagomilana strepnja, anksioznost usled svega što se dogodilo poslednjih godina. Taman kada smo mislili da koroni dolazi kraj i da možemo da odahnemo, sada imamo rat u Evropi i posle par dana imali smo ljude koji su došli kod nas, a koji beže iz Srbije", kaže Liješević.

Opširnije u audio zapisu:
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.