Predložite kandidate za gradska priznanja

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložite kandidate za gradska priznanja

Gradska komisija za dodelu priznanja poziva građane da podnesu inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2015. godinu.

Rok za Oktobarsku nagradu je 15. septembar, a za Novembarsku povelju 1. oktobar. Inicijative sa obrazloženjem podnose se toj komisiji, na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u nauci, kulturi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i umetnosti, publicistici i novinarstvu, arhitekturi i graditeljstvu, razvoju novih tehnologija, zaštiti životne sredine, prosveti, sportu, zdravstvu i humanitarnom radu. Može se posebno dodeliti učeniku i studentu kao pojedincu ili grupi za zajedničko ostvarenje i rezultate u naučnom ili umetničkom radu, kao poseban vid društvenog priznanja za stvaralaštvo mladih na teritoriji grada.

Novembarska povelja dodeljuje se građanima ili organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport, humanitarne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SLAVLJE KRALJEVSKOG REDA VITEZOVA: Evo povelja i priznanja za viteške podvige Vitez festa!

Izvor: Kurir, 21.Maj.2015

Viteštvo je osim žrtvovanja za tradiciju, duhovnost i samilost, žrtvovanje i za budućnost Srbije. Neophodno je da stanemo iza ove dve inicijative kako bi sačuvali budućnost Srbije - dodao je Kozarski...U svečanoj sali Skupštine grada u organizaciji Kraljevskog reda vitezova dodeljene su povelje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.