Pravoslavni izvori od Kosova do Temišvara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavni izvori od Kosova do Temišvara

ZRENJANIN - U Žitištu će danas biti održana kulturno-obrazovna i zabavna manifestacija "Pravoslavni izvori" pod pokroviteljstvom Ministarstva za dijasporu, a u organizaciji Udruženja za negovanje tradicija i kulture krajiških Srba u Žitištu.

U Domu kulture u Žitištu nastupiće kulturno-umetnička društva "Prosvjeta" iz Okučana i iz Daruvara u Hrvatskoj, ženski hor Srpske gimnazije "Dositej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Obradović" u Temišvaru, srpsko Kulturno-umetničko društvo "Mladost-Šar planina" u Štrpcu, Srpsko kulturno-umetničko društvo "Smilje" u Kragujevcu i krajiška pevačka grupa "Podgrmeč" iz Žitišta.

Kako je najavljeno, manifestaciju će otvoriti ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.