Pozdravili raspisivanje tendera za pijaću vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozdravili raspisivanje tendera za pijaću vodu

Članovi Udruženja građana "Naš grad - naša stvar" iz Zrenjanina, koji su u nekoliko navrata organizovali proteste zahtevajući zdravu pijaću vodu u tom gradu, ocenili su danas kao pozitivno to što je lokalna samouprava raspisala tender za usluge prečišćavanja vode.

Oni su istakli da je to prvi korak u rešavanju problema pijaće vode u Zrenjaninu, gde je voda za piće zabranjena već više od 10 godina, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su istovremeno izrazili bojazan da bi taj posao mogao biti bezuspešan, jer je "bezuspešnih pokušaja bilo i do sada".

Jedan od članova tog udruženja Zdravko Vujasinović kazao je da je značajno to što je tender pokrenut iako sa zakašnjenjem i izrazio očekivanje da će tender ipak uspeti.

"Ako ne uspe, to će biti propast, totalna, jer to je već ne znam koji tender po redu i ako se on završi bez rezultata, raspisivanje tendera bi trebalo prepustiti višim instancama, državi na primer", rekao je Vujasinović na konferenciji za novinare.

Član udruženja Momčilo Grujić poručio je gradskim čelnicima i nadležnima koji su uključeni u ovaj posao da to udruženje pomno prati sva dešavanja i prati obećane rokove.

Operska pevačica Dragana Popović, koja je nekoliko dana po sat vremena, u centru grada, sedela okrenuta prema Gradskoj kući i ćutala, što je bilo svojevrsno nezadovoljstvo zbog problema pijaće vode, takođe se pohvalno izrazila o raspisivanju tendera.

Ona je kazala da je raspisivanje tendera slično kao i kada dete načini prvi korak, i kada mu se bez obzira kada se to desi, kaže bravo. "Konačno se nešto dobro desilo", dodala je Popovićeva.

Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" objavilo je tender za Usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, 10. septembra, rok za prijavu je 13. novembar, a do sada su tri kompanije preuzele tendersku dokumentaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.