Posle 7 godina prvi brod iz Srbije, sad šest barži plovi ka Holandiji

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 7 godina prvi brod iz Srbije, sad šest barži plovi ka Holandiji

U brodogradilištu "Begej" u Zrenjaninu, posle sedam godina, proizveden je prvi brod, i kako kažu nadležni, posla je sve više.

Ministar privrede Goran Knežević obišao je, zajedno sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, radove na izgradnji obilaznog magistralnog puta oko Zrenjanina i brodogradilište "Begej" u tom gradu.

Knežević i Mihajlovićeva su obišli i Brodogradilište "Begej", koje nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešnog saniranja stečaja ponovo proizvodi.

U ovom trenutku "Begej" proizvodi šest barži za holandsko tržište. Oni su zahvalili kompaniji "Rubikon" zato što je podigla brodogradilište "Begej".

Ministri su, pre obilaska, na sastanku sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem razgovarali i o izgradnji brze saobraćajnice Beograd-Zrenjanin, završetku pruge Pančevo – Orlovat – Novi Sad, aerodromu Ečka i drugim projektima.

Mihajlovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je u Begeju posle sedam godina proizveden prvi brod, a kaže da je posla sve više.

"Do 2000. godine Srbija je imala devet aktivnih brodogradilišta, nakon toga usledile su loše privatizacije i otpuštanja radnika. Danas naša zemlja ima tri brodogradilišta, 'Begej' je jedno od njih. Lepo je videti da ima mnogo posla i da radnici rade punom parom. To je važno za građane Zrenjanina i privredni rast i razvoj celog okruga", rekla je ona.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je dobar osećaj kada se obnovi jedna stara fabrika i dodao da je Zrenjanin otvoren za nove investicije.

Direktor brodogradilišta "Rubikon" Marko Pražić rekao je da se ova firma, nakon uspešnog saniranja stečaja, vraća u dane stare slave.

"Trenutno radimo na proizvodnji šest barži za holandsko tržište. To će povećati broj radnih mesta, cilj nam je da sve kapacitete maksimalno iskoristimo i drago nam je da smo činioci pozitivnog ekonomskog kretanja grada i države", rekao je Pražić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.