Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sanacija kaćke deponije

NOVI SAD -

Kaćko stočno groblje, najveća divlja deponija u Vojvodini, koje se nalazi u blizini regionalnog puta Novi Sad- Zrenjanin godinama predstavlja veliki ekološki problem.

Zahvaljujući Ministarstvu za životnu sredinu i gradu Novom Sadu koji su za tu svrhu izdvojili 39,5 miliona dinara, pre nekoliko dana počeli su radovi na sanaciji.

Sanacija podrazumeva pohranjivanje animalnog otpada, odvoz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog otpada, priprema i tretman postojećih jama, obradu i hemijski tretman zemljišta.

Direktor JKP "Čistoća", Dalibor Novaković rekao je da će to preduzeće da obezbedi hladnjače za animalni otpad.

Prostor na kojem je pored animalnog, bilo i kanalizacionog i građevinskog otpada, od sledeće nedelje kontrolisaće čuvarska služba I komunalna policija.

Građani treba da nose otpad na Gradsku deponiju, jer će u protivnom biti novčano kažnjavani. Mandatna kazna za fizička lica iznosi 5000 , dok je prekršajna prijava do 75 000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.