Počela nastava u Aradcu

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela nastava u Aradcu

Oko 300 đaka osnovne škole "Bratstvo" u Aradcu kod Zrenjanina, koji su juče bojkotovali nastavu u znak protesta zbog napada na dve devojčice, danas su u školskim klupama.

Nakon jučerašnje obustave nastave i protesta roditelja zbog napada na dve devojčice, situacija u selu Aradac kod Zrenjanina je mirna. Nastava u Osnovnoj školi "Bratstvo" održava se po uobičajenom rasporedu i svi đaci su klupama.

Roditelji napadnutih devojčica rekli su da ovo nije usamljen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slučaj i da su se mnogi roditelji i ranije žalili da njihovu decu maltretiraju stariji učenici, kako su rekli, iz romske populacije, ali koji o tome neće javno da pričaju.

Predstavnici Školske uprave Zrenjanin posetili su školu u Aradcu i, u razgovoru sa roditeljima i direktorom osudili činjenicu da se škola koristi kao instrument za eventualno rešavanje takvih, kako su rekli, nemilih situacija.

Na inicijativu roditelja, održan je i sastanak saveta Mesne zajednice Aradac, a za pomoć su se obratili nadležnim institucijama i Policijskoj upravi Zrenjanin. Niko od predstavnika romske zajednice u selu nije hteo da komentariše ovaj slučaj.

Istraga o ovom incidentu je još traje, a lokalna samouprava i ombudsman osudili su nedavni napad na decu u tom višenacionalnom banatskom selu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.