Počela isplata otpremnina u šećerani

Izvor: Blic, 08.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata otpremnina u šećerani

ZRENJANIN - Za 147 radnika zrenjaninske Fabrike šećera počela je isplata otpremnine, a iz budžeta je za to namenjeno oko 60 miliona dinara. Direktor šećerane Miodrag Tomić rekao je da je za 192 radnika, koji su se vodili na evidenciji Fabrike, ponuđeno da se prijave za socijalni program koji država nudi preduzećima u procesu privatizacije ili restrukturiranja. Posle ankete koja je sprovedena, za taj program prijavilo se 147 radnika, koji će primiti po 10 prosečnih plata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Proizvodnje u šećerani nema od 2006. godine kada je zbog prisustva "opiljaka gvožđa", odnosno feromagnetnih materija pre vremena prekinuta kampanja. Tomić podseća da su dva poslednja tendera za prodaju zrenjaninske šećerane, u kojoj država ima 60,54 odsto kapitala, propala, a da zbog teške situacije u kojoj se fabrika našla dugovi za energente i ostalo iznose više stotina miliona dinara.

- Ovde proizvodnje šećera više neće biti. Moji saradnici i ja trudili smo se da, kada proizvodnja već ne može da se pokrene, zaštitimo radnike tako što će napustiti Fabriku pre eventualnog stečaja koji bih ih poslao na biro rada i obezbedio im samo minimalac godinu dana - rekao je Tomić.

Socijalni program nije prihvatilo pedesetak radnika koji će podeliti sudbinu Fabrike, a opcije su bankrotstvo, stečaj sa prodajom imovine i namirenjem poverilaca po isplatnim redovima ili, što je malo verovatno, raspisivanje novog tendera.

U Fabrici već duže vreme nema električne energije, pa su se događale i krađe opreme, elektroreleja, pa i metala, bakra i bronze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.