Plivači ostali bez bazena

Izvor: RTS, 17.Sep.2010, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivači ostali bez bazena

Dok se u Evropi poznata Miroslava Najdanovski za nove medalje već godinu dana sprema u italijanskim bazenima, a Ivan Lenđer i Čaba Silađi putuju iz Zrenjanina u okolne gradove da bi zadržali pozicije na svetskim rang-listama, više od 160 takmičara svih kategorija Plivačkog kluba Proleter ostalo je "na suvom", jer je rešenjem građevinske inspekcije stavljen katanac na pokriveni bazen, a letnjem je istekla sezona.

Zabrana korišćena usledila je, pre svega, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dotrajalosti bazenske ploče, ali nije tajna da taj bazen, star tri decenije, zahteva kompletnu obnovu, spolja i iznutra. Da je bezbednost korisnika ugrožena, bilo je jasno i pre dve godine, kada je pao deo krovne konstrukcije. Srećom, tada niko nije bio povređen.

"Posle inspekcijske zabrane ostaje pitanje kako 'preplivati' do naredne letnje sezone, kako zadržati vrhunske plivače i njihove sve brojnije nasednike, kako obezbediti obuku za neplivače i rekreaciju za brojne građane pita se predsednik Plivačkog kluba Proleter i Plivačkog saveza Vojvodine Dragan Radosav.

On ocenjuje da bez finansijskih ulaganja i uslova za plivanje u Zrenjaninu nije moguće nastaviti sa uspesima i vrhunskim rezultatima.

"Naši seniori i juniori su sada najbolji u Srbiji, a pioniri i kadeti među tri najbolja kluba kaže Radosav i naznačava da očekuje finasijsku pomoć iz pokrajinskog i republičkog budžeta i od sportskih asocijacija.

"Ne zavidimo, već čestitamo drugim gradovima i klubovima koji su dobili olimpijske bazene, ali napominjerm da je Proleter najbolji u Srbiji u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i da su pioniri i katedi iz Zrenjanina među tri najsuspešnija kluba u državi kaže Radosav.

Novi direktor Sportskog centra Jug, u čijem sastav su oba bazena, trener Proletera i reprezentacije Srbije Dejan Pejinović, u izjavi za Tanjug ocenjuje da u nizu pitanja prioritet ima izgradnja kotlarnice, a zatim natkrivanje otvorenog bazena.

Dok se uz pomoć čelnika Zrenjanina traže rešenja i pare za obnovu dva bazena, kvalitetniji takmičari putovaće u Novi Sad, u bazen na Klisi, a oko 160 najmlađih u Kikindu.

Zatvaranje bazena pogodilo je i vaterpoliste i ronioce. Vaterpolisti su odustali od takmičenja u Prvoj B ligi, dok dečaci iz podmlatka tog kluba treniraju na suvom, u Džudo klubu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.