Pilot van životne opasnosti

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 27.Mar.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot van životne opasnosti

Beograd -- Pilot Nikola Radić iz Beograda, koji je teško povređen u udesu helikoptera kod zrenjaninskog aerodroma "Ečka", večeras je operisan i van je životne opasnosti.

Prema rečima lekara, Radić (54) je u udesu zadobio teške povrede - otvoreni prelom leve natkolene kosti i serijski prelom rebara. Radiću je u Centar hitne pomoći VMA prebačen iz zrenjaninske bolnice gde mu je, odmah posle nesreće, ukazana prva pomoć.

"Posle prijema i opservacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radić je operisan, a posoperativni tok provodi na Odeljenju ortopedije VMA i nije životno ugrožen", kaže načelnik Centra hitne pomoći Vojno-medicinske akademije u Beogradu, potpukovnik Miroslav Vidanović.

Radić je upravljao helikopterom firme "Ciklonizacija" iz Novog Sada koji se jutros srušio za vreme trenažnog leta, oko 100 do 200 metara od sletne piste na aerodromu "Ečka".

Helikopter je imao sva odobrenja da poleti i nesreći je potpuno uništen, a šta je uzrok udesa znaće se kada bude završen uviđaj koji sprovodi nadležna komisija Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Ovo je drugi helikopter u vlasništvu "Ciklonizacije" koji se srušio u protekle dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.