Penzioneri blokirali Zrenjaninski put: Traže akcije koje su oduzete 2009.

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri blokirali Zrenjaninski put: Traže akcije koje su oduzete 2009.

Beograd -- Penzioneri PKB blokirali su Zrenjaninski put kod naselja Zbeg, tražeći od države da im vrati 6.666.000 akcija, koje su oduzete 2009. godine.

Okupljeno je oko 550 penzionera koji su imali akcije PKB, a Zrenjaninski put će biti blokiran do 14 sati.

Na Zrenjaninskom putu već je formirana kolona vozila, u pravcu prema Beogradu.

Građani su revoltirani i hoće da prođu. Došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do svađe između građana i protestanata. Policija pokušava da reguliše i smiri situaciju.

Kilometarska kolona je na putu ka Beogradu. Puštaju policiju, hitnu pomoć i vatrogasna vozila. Automobili se okreću i idu alternativnim pravcima.

Kod skretanja za naselje Greda policija preusmerava saobraćaj prema alternativnim pravcima, kako se ne bi pravile velike kolone.

Prisutno je više od deset policajaca koji regulišu situaciju.

Kako za Novosti kaže Dušan Nikolić, predsednik udruženja Rit, protestuje se zbog 6.666.000 akcija koje su oduzete 2009 godine.

"Mi smo četiri godine u tom procesu. Jedino udruženi možemo da vratimo akcije. Ukupno nas ima 3000, a ovde je oko 550 ljudi. Još su prodali i 200 hektara naših deonica. Bićemo ovde do 14 sati. Borimo se za svoja prava", kaže Nikolić.

Penzioneri PKB će protest nastaviti i u petak ispred Privrednog suda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioneri PKB-a blokirali Zrenjaninski put

Izvor: RTS, 15.Okt.2019

. Zrenjaninski put kod naselja Zbeg danas su blokirali penzioneri PKB-a, koji od države traže da im vrati 6.666.000 akcija.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.