Pao sportski avion, dvoje mrtvih

Izvor: B92, 04.Sep.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao sportski avion, dvoje mrtvih

Beograd -- Srušio se avion na sportskom aerodromu u Lisičjem jarku, 20 kilometara od Beograda ka Zrenjaninu, poginuli su pilot Davorin Pavlović i 22-godišnja putnica A.Š.

Do nesreće je došlo nakon 15 minuta leta, kada je pilot pokušao da sleti na pistu. Došlo je do direktnog udara u pistu, te je posada preminula na mestu udesa.

Uzrok nesreće je za sada nepoznat, a kako saznaje B92, avion je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << remontovan. Istragu sprovodi Komisija za udese Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Reč je o avionu koji je u vlasništvu aerokluba Falkon iz Zrenjanina.

"Nesreća se dogodila tokom sletanja, kada je avion-dvosed Zlin 526f direktno udario u pistu, a poginuli su pilot i putnica", rekla je za B92 Katarina Andrić Milosavljević, portparolka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Školska akrobatska letelica potpuno je smrskana. Okolo su razbacabni delovi letelice, komadići stakla i kacige putnika. Kako saznaje B92 od očevidaca koji nisu želeli da pred kamerama govore o nesreći, sa pilotom je u avionu bila 22-dvogodišnja A.Š. koja je krenula na svoj prvi promotivni let.

Tokom manevra, iz za sada neutvrđenih razloga, avion je udario direktno u pistu, a oboje su poginuli na licu mesta.

Davorin Pavlović, iskusan je letač i bivši vojni pilot. Prošle nedelje je dobio nagradu za životno delo, za 45 godina letenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udes sportskog aviona na aerodromu Lisičji jarak, dvoje poginulo

Izvor: Blic, 04.Sep.2010

Pilot i još jedna osoba poginuli su danas kada se srušio sportski avion na aerodromu Lisičji jarak, 20- tak kilometara od Beograda ka Zrenjaninu...Pilot D.P i njegova saputnica A.Š poginuli su danas oko 13 časova, kada se srušio sportski avion na aerodromu Lisičji jarak, 20- tak kilometara od...

Nastavak na Blic...

Srušio se avion zrenjaninskog aerokluba - dvoje poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2010

BEOGRAD -..Pilot, pukovnik u penziji Davorin Paclović (66) i njegova saputnica Aleksandra Š. (22) poginuli su danas oko 13 časova, kada se srušio sportski avion na aerodromu Lisičji jarak, dvadesetak kilometara od Beograda ka Zrenjaninu, potvrdila je Tanjugu savetnica Direktorata za civilno vazduhoplovstvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dvoje poginulo u udesu sportskog aviona

Izvor: Blic, 05.Sep.2010, 01:10

Pilot Davorin Pavlović (66) i njegova saputnica Aleksandra Š. (22) poginuli su juče oko 13.30 sati kada se na civilnom aerodromu u Lisičjem jarku kraj Beograda srušio sportski avion „zlin 526“. Zvaničan uzrok nesreće još uvek nije saopšten, a kako smo saznali na licu mesta u pitanju je najverovatnije...

Nastavak na Blic...

Devojka poginula na letu koji je bio poklon od dečka

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Sep.2010

Na aerodromu u Lisičijem jarku juče se desila nesreća u kojoj je poginulo dvoje ljudi, kada se avion dvosed 'zlin 526f' srušio direktno na pistu. Letelicom je upravljao vojni pilot u penziji, 66-godišnji Davorin Popović, a pored njega je bila 22-godišnja Aleksandra Šiljković,

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.