Ovaj srpski grad ima NAJBOLJU E-UPRAVU: Od matičnih knjiga do upisa u vrtić SAMO JEDNIM KLIKOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj srpski grad ima NAJBOLJU E-UPRAVU: Od matičnih knjiga do upisa u vrtić SAMO JEDNIM KLIKOM

Na osnovu istraživanja programa podrške Vlade Švajcarske "Swiss PRO", Grad Zrenjanin je najbolje ocenjena lokalna samouprava u Srbiji u oblasti kvaliteta elektronske uprave.

"Pripreme su odrađene na vreme i ispunjene sve obaveze", istakla je načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, navodi se na sajtu grada i podseća da je još 2010. godine grad počeo da pruža prve elektronske usluge.

Reč je, objašnjavaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o jednostavnim procedurama koje nisu podrazumevale plaćanje taksi kao ni donošenje originalnih dokumenata.

Nakon usvajanja Zakona o opštem upravnom postupku, zaposleni su prošli obuku u Beogradu, imenovana su dva administratora, a nadležni službenici su dobili sertifikate.

Podaci pokazuju da su službenici Gradske uprave od septembra 2017. godine, kada je počeo da se primenjuje pomenuti sistem, pa do danas, 19.600 puta umesto stranke pribavili neophodni dokument.

Svi podaci iz matičnih knjiga i knjiga državljana, stari više od 100 godina, prevedeni su u elektronski oblik.

Ove godine je i upis u Predškolsku ustanovu obavljen elektronskim putem, tako da je od 2.514 upisane dece, 501 prijava urađena elektronskim putem.

Pogledajte rezultate

BONUS VIDEO: U ovom gradu se na posao ĐUBRETARA čeka punih SEDAM GODINA, a evo i zbog čega (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.