Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2008, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se Zavod za kulturu rumunske manjine

ZRENJANIN - Za mesec dana biće otvoren Zavod za kulturu rumunske manjine u Zrenjaninu. Ovo je za Radio Novi Sad izjavio Daniel Petrović, predsednik Nacionalnog Saveta Rumuna. On je dodao da su obezbeđena i finansijska sredstva za rad ove nove institucije kulture.

Nacionalni Savet Rumuna sačinio je ugovor sa Zavodom za umetnost i kulturu iz Temišvara, čiji je direktor Ćiprian Čipu, tako da će na osnovu ugovora ovog leta u Temišvaru nastupiti orkestar narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzike Nacionalnog Saveta Rumuna u ovom rumunskom gradu.

Nacionalni Savet je takodje obezbedio besplatne udžbenike za učenike od prvog do četvrtog razreda koji slušaju nastavu na rumunskom jeziku u Vojvodini, kako bi se što više učenika izjasnlio za upis u prvi razred u školama na rumunskom jeziku.

Daniel Petrović bio je gost emisije Radio magazin, koja se emituje svake srede u Programu na rumunskom jeziku RNS, čiji je urednik Pavel Gatajancu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.