Izvor: Novine novosadske, 20.Jul.2012, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđeno razbijanje table na crkvi u Zrenjaninu

Gradsko veće u Zrenjaninu osudilo je danas incident koji se desio u noći između 18. i 19. jula , kada su, za sada, nepoznati počinioci, ošteliti tablu na crkvi svetog Arhangela Mihaila, poznatoj pod nazivom Ruska crkva. Predpostavlja se da su vandali koristili ciglu, kako bu razlupali tablu, koju su postavili ruski emigranti posle Prvog svetskog rata.
Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << još traga za počiniocima tog čina, koji se desio u Tiršovoj ulici, neposredno posle najave održavanja festivala elektonske muzike “Saundlavers” i saopštenja protojereja stavrofora Branka Popova, starešine tog hrama, koji se tome protivio.
Protojerej stavrofor smatra da je neprimereno da se ispred bogomolje i spomen- krsta već nekoliko godina održavaju koncerti sa bučnom muzikom, kao što je bilo za vreme manifestacije “dani piva”, i sada najavljenog festivala elektronske muzike, koji će ugostiti mnoga poznata di-džej imena.
Na tom prostoru, do pre nekoliko godina, dok nije preseljena na drugo mesto, nalazila se Gradska pijaca.
Protojerej stavfofor je, poručio je da je Tiršova ulica sada bogomdana da bude šetalište i da okuplja pesnike i književnike.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.