Omlet od 1001 jajeta

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omlet od 1001 jajeta

ŽITIŠTE - U džinovskom tiganju teškom 1.200 kilograma čiji je obim 2,2 metra, vešte ruke članica Udruženja žena „Đurđevak“ iz Žitišta ispekle su kajganu od 1001 jaja što je bio najspektakularniji deo dvodnevne manifestacije „Rocky- Chicken day“, održane u petak i subotu. Za ovaj kulinarski poduhvat tiganj ginisovskih dimenzija napravilo je brodogradilište „Begej“ iz Zrenjanina. Kajgana se pekla desetak minuta, a prisutnima je trebalo oko sat vremena da je sliste. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Na kraju je tiganj doslovce oblizan.

Zbog nedaća u kojoj se našla kompanija „Agroživ“, glavni sponzor prošle godine ustanovljene manifestacije „Čiken-fest“, pretila je opasnost da Žitište ove godine ne preplave ljubitelji dobrog zalogaja, muzike i poštovaoci Rokijevih bicepsa i tricepsa čiji je lik doneo slavu američkom glumcu Silvesteru Staloneu. Zbog afere koja je potresla najveću srpsku firmu u oblasti proizvodnje i prerade živinskog mesa i dovela do hapšenja dvadesetak direktora, na nogama se našla i najveća klanica „Agroživ-Juko“ u Žitištu. Iako je izgledalo da je Roki „nokautiran“ manifestacija je ipak održana:

- Naš osnovni motiv je bio da skrenemo pažnju nadležnih na bremenitu situaciju u kojoj se nalazi kompanija „Agroživ“ ali i da hepening u čast pileta opstane. Mesna zajednica i Udruženje privatnih preduzetnika Žitišta uspeli su nekako da obezbede sredstva za održavanje manifestacije „Rocky- Chicken day“, čiji je voditelj bio Zoran Radojković, poznatiji kao Pile Telešop.

MEDIJSKA POMPA

Uz neviđenu medijsku pompu lane je u centru Žitišta na prvom Čiken-festu otkriven tri metra visok spomenik Rokiju, rad hrvatskog vajara Borisa Staparca. Da baš usred Banata Roki dobije spomenik potrudio se Bojan Marčeta iz Žitišta, predsednik Udruženja građana „Roki Balboa“ koji je incirao ideju:

- Prošle godine u Žitištu je boravila filma ekipa iz Kanade koja je snimila dokumentarac o tome. Ovoga puta ugostili smo članove „Nacionalne geografije“ koji su slikom i rečju zabeležili priču o Rokiju. U okviru serijala o Balkanu gledaoci će na ovom svetski poznatom kanalu iduće godine videti priču o Žitištu, spomeniku i džinovskoj kajgani- kaže Marčeta.

Svesni činjenice da bi ovogodišnji izostanak možda značio i njeno gašenje upustili smo se u organizaciju i nismo pogrešili. Nastojimo da ljude ohrabrimo da se uključe u preduzetništvo. Jaja smo kupili od „Agroživa“ kako bismo simbolički pokazali da verujemo u ozdravljenje firme- kaže Stanko Vlaisavljević, sekretar Udruženja preduzetnika opštine Žitište.

Vlaisavljević napominje da Žitište ima 3.500 stanovnika od kojih njih 1.000 radi u „Agroživu“. Praktično barem jedan član svake porodice ove banatske varošice sudbinski je vezan za ti firmu. Tokom dva dana prisutne su zabavljale grupe „Ortodoks kelts“, Zijo Valentino, „Apsolutno romantično“, „Daire“, „Zbogom Brus Li“ i „Osmi dan“. Muzičari su pristali da u Žitište dođu za simbolične honorare a, prema rečima organizatora, i oni su izrazili zadovoljstvo što je manifestacija opstala.

Sram vas bilo,niste se setili da podignete spomenik Živojinu Mišiću,Stevanu Sinđeliću,Milanu Tepiću...Napravili ste od Žitišta Cigan-malu,sramota me je što sam poreklom iz tog mesta.

...potpis : Sasa Urosev , pise . Sasvim je moguce da je u pitanju cak i nadaren /vredan/obrazovan covek ...A , urednik dga "uposlio " da uzvestava o ovoj nebulozi --koja ne samo da 100%nije drustveno/kult dogadjaj , vec nema kvalitete ni za satiru/parodiju , sta li ....skupila se grupa bu...dala da ubije vreme ..,Pa , interesantnije bi bilo kada bih ja igrao klikere sa mojim 57-ogodisnjacima ....

Zar nemate , bre, mnogo interesantnijih vesti iz Srbije ? Pa , jedna savdja an Kalenic pijaci bredi vise od pilica ili kako vi na srpskom kazete : 'chicken " .....

ITS A HIGH TIME TO BE DONE SOMETHING TOWARD "MIND-CLEANSING' IN SERBIA ...ITS AMAZING HOW FAST IT CAN GET ROTTEN --FASTER THAN EGGS

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.