Obradović: Fabrika vode u Zrenjaninu praktično je puštena u rad

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Fabrika vode u Zrenjaninu praktično je puštena u rad

Voda iz nove Fabrike vode u Zrenjaninu puštena je u gradsku vodovodnu mrežu, a analize rađene svakodnevno pokazale su da je voda očišćena i ispravna, izjavio je danas direktor kompanije "Sinerteka", koja je zadužena za prečišćavanje vode za piće u tom gradu, Nenad Obradović.

"Imamo dobre vesti, od 2. septembra preuzeli smo kompletno snabdevanje vode u gradu i od prvog dana su rezultati analiza odlični, analize uzimaju tri laboratorije, a jedina je merodavna Zavod za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javno zdravlje", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.Kazao je i da je pored kvaliteta vode, koja izlazi iz postrojenja za preradu, zadovoljavajuća i količina vode predviđena ugovorom.

"Sa naše strane i ranije smo ispunili dogovor postignut na sastanku održanom sa premijerkom Anom Brnabić, da se voda pusti 15. septembra, dokazali da fabrika funkcioniše normalno i praktično smo zvanično pustili u rad fabriku 2. septembra", rekao je Obradović.

Kazao je da će u narednih desetak dana posedovati kompletnu dokumentaciju o analizama vode, nakon čega će moći i da fakturišu svoje usluge, konačno, posle četiri godine, a da je na inspekciji da ukine zabranu korišćenja vode za piće.

"Mi smo, na žalost, zbog proceduralnih i administrativnih zabrana stajali sa radom tri godine i zbog toga napravili gubitke", kazao je on.

Na današnjoj konferenciji bilo je reči i o krivičnoj prijavi koju je organizacija Građanski preokret podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv gradonačelnika Zrenjanina i još pet povezanih osoba zbog sumnje da su izvršili niz krivičnih dela tokom poslednjih pet godina, a u vezi sa vodosnabdevanjem u tom gradu.

Pravni zastupnik grupe "Zilio" Oliver Zeveđi, u okviru koje posluje "Sinertek", apelovao je danas na državne organe da što pre reše predmet po toj krivičnoj prijavi."U ime investitora zamolio bih državne organe da što pre odrade krivičnu prijavu i što pre sprovedu sve potrebne radnje kako bi se to raščistilo, nije prijatno, ni nama kao kompaniji, ni Nenadu Obradoviću, zaposlenima, a da ne govorimo da smo u osetljivom momentu u pregovorima sa stranim investitorom koji treba da uđe i dokapitalizuje fabriku", kazao je Zeveđi.

Rekao je da je teško objasniti predstavnicima izraelske kompanije zašto je podneta prijava protiv odgovornog lica u kompaniji, jer, kako je naveo, oni ne razlikuju politikantske krivične prijave protiv pravih krivičnih prijava.

"Ovo je prijava koja prvo stigne u medije, a zatim tužilaštvo, bez ikakvog osnova i zato molim nadležne organe da što pre postupe i ne čekaju", rekao je Zeveđi.

Ukazano je i da nije bilo zlouptreba, već da su oni na gubitku, a da građani Zrenjanina neće biti oštećeni.

U Zrenajninu je od 2004. godine zabranjeno korišćenje vode za piće zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.