Nušićeva Vlast u zrenjaninskom pozorištu

Izvor: Beta, 12.Dec.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nušićeva Vlast u zrenjaninskom pozorištu

ZRENJANIN, 12. decembar 2014. (Beta) - Na dramskoj sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu, u petak uveče, 12. decembra, biće premijerno izveden komad Branislava Nušića "Vlast" u režiji Dušana Petrovića.

Direktorka zrenjaninskog pozorišta Ivana Kukolj Solarov je rekla da je ovo prva premijera na Dramskoj sceni pozorišta u novoj sezoni, a četvrta u 2014. godini.

"Branislav Nušić >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ponovo je na repertoaru zrenjaninskog pozorišta, i to u godini kada se obeležava 150. godina od rodjenja najvećeg srpskog komediografa i ponovo saradnja sa Dušanom Petrovićem, posle 'Narodnog poslanika', takodje Nušićevog komada koja je na repertoaru više od dvanaest godina" kazala je ona.

Kako je navela, Nušića je neophodno igrati jer je na domaćim scenama malo komada tog pisca koji dobro poznaje ćud naroda.

Reditelj Dušan Petrović podseća da je Nušić napisao samo prvi čin tog komada koji govori o vrhu vlasti, i to je, kako kaže, za njega bila dobra veza s "Narodnim poslanikom" kojeg je Nušić radio na početku svoje karijere.

"Odlučio sam da taj komad adaptiram na naše vreme, našu situaciju. Pokušao sam da spojim nešto što naizgled deluje nespojivo, a to je taj Nušićev svet s dnevnom aktuelnošću i čini mi se da smo uspeli da napravimo neku vrstu savremenog kabarea na Nušićeve teme", kazao je novinarima Petrović.

Foto: http://www.tosajovanovic.org.rs

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.