Izvor: RTS, 25.Jul.2020, 21:48

Novi protest "Stop kafileriji" u Zrenjaninu

Udruženje građana "Stop kafileriji" iz Zrenjanina organizovalo je novi protest i vožnju automobilima pored kompanije "Prekon" koja prerađuje životinjski otpad iz klanica.
Građani su kao i u predhodnim protestima koristili sirene automobila i ostavljali poruke na kapiji kompanije. Zahtevali su veće angažovanje lokalne samouprave kako bi se sprečili neprijatni mirisi koji se emituju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz "Prekona".

Udruženje je pred ovo okupljanje uputilo otvoreno pismo vlasniku "Prekona" Petru Matijeviću, navodeći da do sada nije ispunjeno ni jedno obećanje za rešavanje problema.
U odgovoru na pismo se navodi da je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu protiv jednog ili više lica autora pisma. 
Udruženje pod imenom "Stop kafileriji" nije registrovano, a navodi nisu tačni, ističe Matijević. 
Prema zvaničnim merenjima najčistiji vazduh u gradu je na teritoriji Mesne zajednice "Dositej Obradović" gde se nalazi i "Prekon" i nijedan od kontrolisanih parametara nije prešao dozvoljene vrednosti, navodi se u odgovoru.
Predhodno je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave i kompanije "Prekon" gde je kao jedna od mogućnosti navedeno i izmeštanje pogona na drugu lokaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.