Novi objekat doma za stare u Kikindi

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi objekat doma za stare u Kikindi

U Kikindi je danas otvoren novi objekat doma za stare, koji je izgrađen pod okriljem katoličke crkve - županije u Zrenjaninu.

Izgradnju modernog, komfornog objekta, Doma Božjeg milosrđa, inicirala je i finasirala Katolička crkva, uz podršku mnogobrojnih donatora, katoličkih crkava iz više zemalja. Ukupna investicija je oko 750 hiljada evra, a deset miliona dinara za izgradnju objekta doma za stare u Kikindi izdvojio je i pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Svečanom otvaranju novog objekta Doma prisustvovali su zrenjaninski biskup Laslo Nemet i sveštenstvo katoličke crkve, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine APV, kao i mnogobrojni građani Kikinde.

U novom objektu doma za stare deset apartmana na raspolaganju je penzionisanom sveštenstvu katoličke crkve, dok je petnaest dvokrevetnih, komfornih soba namenjeno svim zainteresovanim korisnicima.

Izvođač radova bila je kikindska građevinska firma "Tehnobor". Novi objekat Doma za stare u Kikindi, pod okriljem katoličke crkve, prošao je sve neophodne inspekcije i danas je biskupu Nemetu uručena i upotrebna dozvola objekta. U narednom periodu u Domu očekuju i prve stanare.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.