Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka upozorila na otpad iz postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu

Organizacija Nove stranke u Zrenjaninu je danas pitala ;gradsku upravu i inspekciju za zaštitu životne sredine o kontroli "potencijalno opasnog otpada" koji završava u kanalizaciji, a potiče iz postrojenja za prečišćavanje vode gradskog vodovoda u Zrenjaninu.

"Uvereni da otpad koji sadrži arsen i druge zagađujuće materije izdvojene prečišćavanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sirove vode, ima karakteristike opasnog otpada", navodi se u saopštenju.

Nova stranka pita zašto operater postrojenja nije prijavio emisiju opasnog otpada i zašto inspekcija po saznanju da verovatno postoji emisija, nije izvršila kontrolu, a pitali su i gde se do sada odlagao taj otpad.

Stranka je navela da je uvidom u Registar zagađivača - grupa "Operateri postrojenja za tretman" uočila da ne postoji prijava emisije opasnog otpada preduzeća koje je vlasnik prečistača vode u Zrenjaninu. Uvidom u GIS portal Nacionalnog registra zagađivača nisu uspeli da nađu prečistač vode, odnosno preduzeće vlasnika prečistača.

Zrenjaninsko postrojenje posetili najviši predstavnici vlasti, piše Nova stranka i konstatuje da premijerka Srbije Ana Brnabić ne mora da zna da neko ne prijavljuje opasan otpad, "ali bi njeni ministri to trebalo ili da uveliko znaju ili da provere sa svojim nadležnim službama, kako ne bismo ponovo bili u situaciji da po Srbiji otkopavamo burad s nepoznatim sadržajem", potseća Nova stranka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.