Neprijatni mirisi u Zrenjaninu zbog deponije

Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijatni mirisi u Zrenjaninu zbog deponije

ZRENJANIN - Neprijatni mirisi koji se osećaju u pojedinim delovima Zrenjanina potiču sa gradske deponije utvrdila je zrenjaninska inspekcija za zaštitu životne sredine. Kako je saopšteno, inspektor za zaštitu životne sredine izvršio je nadzor rada JKP "Čistoća i zelenilo" i utvrdio da se na gradskoj deponiji vrši sanacija na površini od četiri do pet hektara.

Radovi se izvode buldožerom velike snage i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << težine, a kako je navedeno, da bi se deponija dovela u funkcionalno stanje skinut je gornji sloj smeća koji se razvlači i ravnomerno sabija kako bi se optimizovao kapacitet deponije.

"Neprijatni mirisi su posledica ove faze radova", navodi se u saopštenju nakon izveštaja inspektora.

Prema njegovim rečima, posle razvlačenja i sabijanja smeća nanosi se zemlja kojom se prekriva đubre tako da će se neprijatni mirisi sa deponije smanjiti.

Zrenjaninci su se na neprijatne mirise žalili i pre dve godine i tada je utvrđeno da oni potiču iz laguma na gradskoj deponiji gde je odlagan tečni otpad, odnosno uljni talog iz zrenjaninske industrije ulja "Dijamant" koji se tu meša sa fekalijama. Taj otpad klasifikovan je kao opasan pa je inspekcija tada naložila obustavu njegovog deponovanja i sanaciju laguma.

U saopštenju navodi se da su kasete u kojima se pre dve godine skladištio tečni otpad sanirane, odnosno prekrivene peskom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.