Nenad Čanak ponovo izabran za predsednika LSV

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Čanak ponovo izabran za predsednika LSV

Dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ponovo je danas izabran na tu funkciju na 12. Kongresu LSV koji je održan u Zrenjaninu.

Čanak je izabran sa 242 glasa, a na listi za predsednika bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo.

Čanak je po završetku Kongresa naveo da se nijedan datum iz istorije Vojvodine ne slavi, sem 1918. i pripajanja Vojvodine Srbiji, a to je, kako je rekao, zato što je Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednji ratni plen koji je Srbija uspela da zadrži.

"Iz tog čeličnog zagrljaja se neće lako izvući. Zato što nas i doživljavaju kao plen, a mi to nismo. Mi smo ljudi i hoćemo da nas tako tretiraju. Naš glas vredi isto koliko i glas juga. I ne može samo to što ne živimo u Beogradu da bude razlog da se naše reči ne čuju, da se naši zahtevi ne poštuju i da se kaže - pa šta hoćete, preglasali smo vas", rekao je Čanak.

On je kazao i da ima stvari o kojima se ne glasa, a da je Vojvodina među njima, ali da se ne može nasilno ukinuti istorijska autonomija Vojvodine koja je 30 godina starija od državnosti Republike Srbije.

"Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica", poručio je Čanak.

Potpredsednik EFA-e David Grosclaude rekao je delegatima na kongresu da evropske integracije nisu samo poklon za Beograd, već da svi građani moraju imati koristi od toga, svi regioni moraju biti uključeni u ovaj projekat.

On je kazao i da EFA želi da Vojvodina ima centralnu ulogu u evropskim okvirima, da predstavlja primer teritorijalne kohezije na Balkanu, a govor je završio porukom na srpskom jeziku - "Vojvodina je naša domovina, Vojvodina se voli".

Predsednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije DPS i član Predsedništva Partije evropskih socijalista Aleksandar Andrija Pejović preneo je pozdrave Mila Đukanovića i želju da LSV nastavi i dodatno ojača svoj rad na izgradnji društva uspostavljenog na normama pravne države, tolerancije, antifašizma i verskog sekularizma, zasnovano na poštovanju ljudskih prava i borbi protiv svih oblika diskriminacije.

Delegati i delegatkinje LSV izabrali su i novo rukovodstvo stranke. Novi članovi Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine su: Dragan Andrić, Milivoj Bešlin, Branislav Bogaroški, Dušan Jakovljev, Zdenko Kolar, Robert Kolar, Bojan Kostreš, Sandra Ristić, Nenad Čanak, Dejan Čapo i Saša Šućurović.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak ponovo izabran za predsednika LSV

Izvor: Blic, 06.Okt.2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovo je izabran na tu funkciju na današnjem Izbornom kongresu te stranke koji je održan u Zrenjaninu.

Nastavak na Blic...

Čanak ponovo predsednik LSV: Vojvodina je poslednji ratni plen

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2018, 10:01

Nenad Čanak ponovo je izabran za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odlučeno je na 12. izbornom kongresu ove partije...U trci za predsednika LSV bili su još i Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo. Na kongresu su izglasani i novi članovi Predsedništva Lige socijaldemokrata...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.