Nedelja turizma u Kaštelu Ečka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nedelja turizma" u Kaštelu Ečka

Naredne nedelje u Kaštelu u Ečki biće održana "Nedelja turizma", manifestacija tokom koje će biti predstavljeno sve ono što predstavlja turističku ponudu Zrenjanina, ali i šire. Posetioci će imati priliku da uživaju u različitim sadržajima koji su prilagođeni svim generacijama.

"Nedelja turizma" namenjena je promovisanju turističkih potencijala na teritoriji grada Zrenjanina, Banata, ali i cele Vojvodine. Od 25. septembra do 1. oktobra u Kaštelu Ečka biće predstavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i udruženja žena, kulturno umetnička društva, manifestacije.

"U svakom našem mestu postoji određena manifestacija, u gradu postoji niz manifestacija koje se održavaju, ali ono što jeste prilika je da promovišemo i šta je to ako neko dođe u naš grad, a definitivno moram da istaknem da svake godine imamo sve veći broj turista, gde treba da ode, šta može da vidi", kaže Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

"Ponedeljak je namenjen za mini sajam narodnih rukotvorina, a u utorak je promocija grada Zrenjanina. Sreda je rezervisana za predstavljanje kalendara manifestacija na teritoriji Vojvodine, četvrtak za mini sajam venčanja, a u petak je koncert "Bele dvorske noći". Subota je dečji dan, gde će biti i revijalno predstavljeni dečji horovi, a u nedelju je lovački dan, a sve u cilju promocije lovnog turizma", kaže Jasmina Dologušin, direktorka Kaštela Ečka.

Prema rečima direktora ovdašnje Turističke organizacije ove godine akcenat je na razvoju turističkih potencijala, kako grada, tako i naseljenih mesta, a promoviše se i Kaštel Ečka.

"Zato što je Kaštel dvorac Ečka perjanica naše ponude i mi želimo da u narednom periodu još više gostiju, još više turista bude zastupljeno u obilasku grada, a naročito u dvorcu. I da dvorac ima adekvatne sadržaje, adekvatne manifestacije, koje će da prate apsolutno taj reprezentativni objekat", kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanin.

Organizatori manifestacije Kaštel Ečka, grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a medijski pokrovitelj je Radio televizija Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.