Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Miletu Dragiću

ZRENJANIN- U Osnovnom sudu u Zrenjaninu za danas  je zakazan nastavak glavnog pretresa na suđenju vlasniku kompanije za proizvodnju vojne opreme Miletu Dragiću, optuženom za zloupotrebu službenog položaja u pokušaju i za nezakonito držanje vatrenog oružja.

Za danas  je predviđeno saslušanje svedoka u vezi sa delom optužnice sa kojeg nije skinuta oznaka vojne tajne i poverljivosti, pa će suđenje biti zatvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za javnost.

Dragić, vlasnik zrenjaninske kompanije "Proizvodnja Mile Dragić", optužen je jula 2007. godine, u aferi nazvanoj "pancir", zajedno sa bivšim ministrom odbrane SCG Prvoslavom Davinićem, bivšim pomoćnikom ministra odbrane, majorom Milunom Kokanovićem i bivšim načelnikom za razvoj i opremanje Generalštaba vojske SCG, pukovnikom Jovicom Vučkovićem, zbog namere da je visokim cenama vojne opreme želeo da ostvari znatnu imovinsku korist.

Daviniću, Kokanoviću i Vučkoviću sudi se u Beogradu, a proces protiv Dragića je odvojen jer on nije vojno lice i po nadležnosti pripada zrenjaninskom sudu.

Optuženi Dragić je od početka suđenja, koje je u prvom delu bilo zatvoreno za javnost, tvrdio da nije kriv, pripisujući pokretanje afere sa ugovorima o prodaji vojne opreme ministru Mlađanu Dinkiću, političkim i unutarstranačkim obračunima.

Uz to, Dragić je više puta tražio da se postupak ubrza, iznoseći tvrdnju da se odugovlačenjem njegovoj firmi nanosi velika materijalna šteta.

Na poslednjem ročištu, održanom 29.marta, iskaze su dala svedoka u vezi sa pronađenim automatskim puškama i pištoljem, pronađenim u sefu za oružje u Dragićevoj firmi u Zrenjaninu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.