Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2021, 22:23

Napustio nas je omiljeni novosadski profesor – Vojislav Voja Živkov

Vojislav Voja Živkov je 30 godina prenosio znanje u Osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Novom Sadu, gde je pre dva dana i preminuo od posledica koronavirusa.
Voja Živkov nije bio samo omiljeni profesor geografije u Novom Sadu, on je za svoje đake bio i otac i majka i najbolji drug.
Vojini bivši ućenici redom za njega imaju samo reči hvale, a neki od njegovih đaka postali su uticajni građani i poznati sportisti.
Direktor OŠ Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Zrenjanin, Žarko Mušicki, ističe da je profesor Živkov bio ugledni i omiljeni član kolektiva i dobar pedagog i kolega, te da je trebao da primi i plaketu za 30 godina rada u školi, ali da je prerana smrt omela planove.
– Od samog početka videlo se da će biti veoma posvećen svojoj nauci i svom radu. Nastava mu je bila veoma zanimljiva, to mogu da potvrde i svi đaci koji su bili kod njega- kaže Mušicki.
On dodaje da se Živkov aktivno uključivao u sve aktivnosti škole i u sve događaje i da je bio član tima za međunarodnu sardadnju, da je učenike često vodio u Rumuniju i vrlo rado dočekivao đake iz te zemlje.
Jedan od učenika profesora Živkova rekao je da je zbog njega zavoleo geografiju i razvio ljubav prema putovanjima.
Profesor Živkov premda nije živeo na Limanu, poštovali su ga baš Limanci i zvali ga legendom svog kraja, s obzirom da je brojne Limance izveo na put.
Na sajtu škole otvorena je i elektronska knjiga žalosti.
Autor: Nikola Bilić, NSuživo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.