Izvor: Luftika.rs, 13.Feb.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ukidanja linije BG-NS, vozom više ni do Zrenjanina

Civilni železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, ukinut je prošle sedmice, a nadležne institucije još uvek nisu izašle sa zvaničnim informacijama o ovoj odluci.
„Novosti“ i 021 nezvanično saznaju da je do ukidanja linije između Novog Sada i Zrenjanina navodno došlo zbog rasterećenja pruge.
Drugim rečima, pravi se prostor za teretne kompozicije koje se nakon zatvaranja pruge Beograd-Novi Sad >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sada preusmeravaju kroz Banat.
Ukidanje ove vozne linije stvoriće velike probleme učenicima srednjih škola iz opštine Zrenjanin koji putuju iz okolnih sela Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Perleza, Uzdina i Kovačice.
Inače, putničkog železničkog saobraćaja između Novog Sada i Zrenjanina nije bilo 12 godina, dok nije ponovo pokrenut u oktobru prošle godine. Pruga u dužini od 80 kilometara je obnovljena, a uvedeni su i novi ruski dizel-motor vozovi.
Podsetimo, od 1. februara je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda zbog radova na pruzi. Vozovi neće saobraćati zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do 2022. godine. Radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešenel“.
Ovaj prekid je doveo u nepriliku meštane Banstola i Čortanovaca, jer su ostali bez veze sa Novim Sadom. Zbog toga su tražili da GSP uvede liniju do ovih naselja.
Kako je dovraga moguće da srpski voz ide 20 km/h i da ispadne iz šina!?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.