Na kazanu i radnici bez posla

Izvor: Glas javnosti, 27.Jul.2009, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kazanu i radnici bez posla

BEOGRAD - U Srbiji je sve više onih kojima je jedini obrok tokom dana onaj iz narodne kuhinje. Prema zvaničnim podacima iz Crvenog krsta Srbije, usluge narodnih kuhinja, čiji rad organizuje Crveni krst u saradnji sa lokalnom samoupravom, koristi 21.935 korisnika. Nove kuhinje potrebne su i u Valjevu, Rači, Knjaževcu, Varvarinu, Bečeju, Beloj Crkvi, Zrenjaninu i Somboru. U Nišu se od aprila ove godine drastično povećao broj korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << narodne kuhinje, tako da ih sada ima 4.000, od kojih je čak 11,8 odsto sa visokom stručnom spremom.

Sve manje donatora

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović kaže da se sve manje donatora javlja, jer su obavezni da plate PDV pre doniranja.

- U programu narodnih kuhinja nije podela paketa ali su volonteri Crvenog krsta prepoznali potrebu korisnika koji daleko stanuju od mesta gde se dele obroci, da im se paketi donesu. Ovo smo predočili lokalnoj samoupravi, videćemo da li će biti mogućnosti da se to i realizuje - kaže Milenovićeva i dodaje da korisnik narodne kuhinje može biti lice koje ne ostvaruje nikakav prihod, odnosno korisnici MOP i samohrana staračka domaćinstva.

Smesni ste vi Srbi sve imate a nista nemate zbog toga ste i interesantni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.