Na Susretima pozorišta lutaka u Nišu Gran-pri za Pradevojčicu, tri nagrade za niško Pozorište

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2023, 13:07

Na Susretima pozorišta lutaka u Nišu Gran-pri za "Pradevojčicu", tri nagrade za niško Pozorište

Niš je protekla četiri dana bio domaćin 54. Susreta profesionalnih pozorišta u Srbiji, a od 8 predstava iz takmičarskog programa, žiri je Gran-pri za najbolju predstavu dodelio komadu Pradevojčica Lutkarske scene Narodnog pozorišta "Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Pozorištu lutaka Niš za predstavu Nedostajanje dodeljene su tri nagrade - glumačka nagrada, nagrada "Milena Sadžak" za najboljeg mladog glumca i specijalna nagrada za duhovite, poetične i prijemčive >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << songove i njihovo nadahnuto izvođenje.

Dodelom nagrada i predstavom Pop Ćira i pop Spira u okviru revijalnog programa sinoć su u Nišu završeni 54. Susreti koji su okupili oko 150 učesnika i gostiju iz zemlje i regiona, a program je pratilo više od 1.500 dece i odraslih, saopštavaju iz niškog Lutkarskog.

Prema odluci žirija, najbolja predstava je bila Pradevojčica, dok je prva nagrada dečijeg žirija pripala predstavi Ksenija i lovac Pozorišta

mladih Novi Sad.

Niško Pozorište lutaka za predstavu Nedostajanje dobilo je specijalnu nagrada za duhovite, poetične i prijemčive songove i njihovo nadahnuto izvođenje, Jovan Živković je dobio jednu od 5 ravnopravnih glumačkih nagrada, dok je Teodori Stojković dodeljena nagrada za najboljeg mladog glumca.

Svojom duhovitom i zovijalnom igrom Jovan gradi svoje životinjske likove s puno osećaja za meru i šarmom - stoji u odluci žirija.

Predstavi Pradevojčica dodeljene su još i nagrade - za najbolju režiju Sonji Petrović, nagrada za najbolji tekst Mini Petrić, nagrada za kompletan vizuelni identitet Irini Somborac, nagrada "Janko Vrbnjak" za najbolju animaciju kompletnom glumačkom ansamblu, kao i dve od pet ravnopravnih glumačkih nagrada Uni Beić i Predragu Grujiću.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Predstava „Pradevojčica“ zrenjaninskog NP „Toša Jovanović“ bez premca na 54. susretu profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 08.Dec.2023

ZRENJANIN – U okviru 54. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, održanom u Nišu od 4. do 7. decembra, Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” bila je najuspešnija dobila je 9 nagrada, među 8 selektovanih lutkarskih predstava drugih pozorišta, sa svojom predstavom „Pradevojčica“,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.