NVO: Pogon u Perlezu stvorio deponiju, zagadio kanal, ugrožava vodosnabdevanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2021, 14:26

NVO: Pogon u Perlezu stvorio deponiju, zagadio kanal, ugrožava vodosnabdevanje

Građanski preokret saopštio je danas da je pogon za preradu plastike "Feitiansuye" u Perlezu kod Zrenjanina stvorio divlju deponiju, zagadio kanal za navodnjavanje njiva i dodao da ugrožava crpnu stanicu za snabdevanje vodom celog sela, te pozvala gradske, pokrajinske i državne vlasti da rade svoj posao i deluju u javnom interesu.

U pitanju je kineska kompanija koja je 2018. godine preuzela pogone "Begej-plasta" od dotadašnjeg vlasnika, nemačke kompanije "Eos Matriks".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ovakva iskustva na mikro nivou su veliko upozorenje šta se može očekivati od gigantske fabrike automobilskih guma Linglong koja se uz kršenje svih ekoloških propisa, a uz blagonaklon odnos vlasti, gradi nadomak Zrenjanina", ocenjuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građanski preokret: Divlja deponija u Zrenjaninu

Izvor: Danas, 03.Apr.2021

Građanski preokret saopštio je danas da je pogon za preradu plastike Feitiansuye u Perlezu kod Zrenjanina stvorio divlju deponiju, zagadio kanal za navodnjavanje njiva i dodao da ugrožava crpnu stanicu za snabdevanje vodom celog sela, te pozvala gradske, pokrajinske i državne vlasti da rade svoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.