Izvor: B92, 23.Jul.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS pomaže gradovima

Novi Sad -- NIS će uložiti 41,9 miliona dinara u ekologiju, unapređenje privrede i rešavanje socijalnih problema u Kikindi, Zrenjaninu i Novom Bečeju.

Kako se navodi u saopštenju NIS-a, ta naftna kompanija se sporazumima, koje je danas potpisala sa upravam navedenih gradova, obavezala da finansira socijalno-ekonomske projekte u 2009, među kojima su muzički i pozorišni festivali, profesionalni i dečji sport, ekološki projekti, rekonstrukcija sportskih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pomoć socijalno ugroženima.

NIS će uložiti 15,7 miliona dinara u opštini Zrenjanin, 16,2 miliona dinara u opštini Kikinda i 10 miliona dinara u opštini Novi Bečej.

Sporazume je sa čelnicima gradskih uprava potpisao izvršni direktor NIS Naftagasa Predrag Radanović.

"Gradske uprave preuzimaju obavezu da pomognu stabilnom razvoju kompanije i da poštuju zakonska prava i interese kompanije, kao i da obezbede kontrolu namenske raspodele izdvojenih novčanih sredstava", navodi se u saopštenju.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić 17. jula su potpisali Sporazum o strateškoj saradnji i Kravčenko je tada najavio da će NIS ove godine izdvojiti 700 miliona dinara za socijalne projekte.

Tada je najavljeno da će biti potpisani posebni sporazumi sa Novim Sadom, Pančevom, Kikindom, Novim Bečejem, Srbobranom i Kanjižom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.