[NAJAVA] Beoavia organizuje „Airbus Sloshing Rocket Workshop“ na aerodromu Ečka

Izvor: TangoSix.rs, 13.Jul.2023, 07:02

[NAJAVA] Beoavia organizuje „Airbus Sloshing Rocket Workshop“ na aerodromu Ečka

Udruženje studenata vazduhoplovstva Beoavia zajedno sa kompanijom Erbas organizovaće međunarodno takmičenje u projektovanju i proizvodnji raketa pod nazivom Airbus Sloshing Rocket Workshop“, saopštili su iz Beoavie. Takmičenje će se održati početkom avgusta, na sportskom aerodoromu Ečka nadomak Zrenjanina u formi finala na kom će prisustvovati četiri tima iz Evrope kao i predstavnici Erbasa. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs <<
– U periodu od 6. do 12. avgusta, tim Beoavie imaće priliku da ugosti takmičare i sudije na Mašinskom fakultetu u Beogradu, kao i da ih upozna sa kulturom i načinom života i rada u Srbiji. Ovo takmičenje namenjeno je mladim inženjerima i studentima sa ciljem da razviju svoje znanje i veštine u oblasti raketne tehnologije.
Zadatak gostujućih timova u tom periodu biće da naprave i lansiraju raketu-jedrilicu koja je destabilizovana kretanjem vode uskladištene u rezvoaru bez pritiska. Učesnici će imati priliku da se takmiče u izradi modela rakete koristeći „sloshing“ tehnologiju, koja se koristi za održavanje stabilnosti rakete tokom leta.
Beoavia je reaktivirana 2017. godine / Foto: Beoavia Tokom protekle godine, studentski tim Beoavia osvojio je prvo mesto lansiranjem rakete Aurora 3 na takmičenju „Airbus Sloshing Rocket Workshop 2022“ održanom u Španiji. Upravo to doprinelo je da Srbija postane domaćin ovom prestižnom takmičenju pod pokroviteljstvom kompanije Erbas. – navodi se u saopštenju Beoavie.
Beoavia je neprofitno studentsko udruženje koje se bavi proučavanjem, projektovanjem i proizvodnjom bespilotnih letelica i raketa. Tim je reaktiviran 2017. godine na inicijativu studenata vazduhoplovstva. Jedini su predstavnici Univerziteta u beogradu i Srbije na takmičenjima iz oblasti vazduhoplovsvta. Udruženje čine studenti Univerziteta u Beogradu, podeljeni u 6 sektora.
Tango Six prati Beoaviu već četiri godine, od inicijativa za skupljanje sredstava do njihovih uspeha u projektovanju, proizvodnji i takničenjima sa interesantnim letelicama.
The post [NAJAVA] Beoavia organizuje „Airbus Sloshing Rocket Workshop“ na aerodromu Ečka appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.