Milici se vratio vid

Izvor: Politika, 08.Apr.2011, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milici se vratio vid

Zrenjanin – Pre tačno pet godina tada osmogodišnja Milica, iz izbegličke porodice Vukobratović, operisala je levo oko, a nedavno su joj sa njega skinuta sočiva pa se, nakon dugotrajnog lečenja, pokazalo da je ono u potpunosti uspelo i da joj je vid potpuno vraćen. Lečenje desnog oka je u toku.

Kao što je „Politika” pisala, Miličine probleme s vidom primetila je njena učiteljica Aleksandra Vukovojac >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i na sebe preuzela obavezu da joj pomogne, jer je pretila opasnost da dete potpuno oslepi na oba oka. Raspitivala se o mogućnostima lečenja i tražila dobre ljude da joj finansijski pomognu. Za svoje humano zalaganje učiteljica je dobila i najveće priznanje grada Zrenjanina, a devojčici su pomogli i čuveni lekari iz Kaluge koji su izveli operativni zahvat.

A najveću nagradu i učenica i učiteljica, kao i svi koji su pomogli, dobile su nedavno kada su lekari saopštili da Milica na jedno oko vidi u potpunosti i da će se rezultati pokazati i na drugom oku na kome je lečenje nastavljeno. To devojčici omogućava normalan život. Da piše i da čita iz knjiga i sa kompjutera i, što je za nju najvažnije, da nastavi školovanje u OŠ „Vuk Karadžić“ i postigne i bolje rezultate od vrlo dobrih kakve je postizala u otežanim okolnostima.

Đ. Đ.

objavljeno: 08.04.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.