Medved ubio ženu

Izvor: Politika, 07.Sep.2011, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medved ubio ženu

Veronika Starčev stradala u etnoselu Tiganjica kod Zrenjanina. – Uhapšen vlasnik restorana u čijem je sklopu mali zoo-vrt

Veroniku Starčev (1952) iz Stajićeva usmrtio je juče medved, pošto je, kako navode u zrenjaninskoj Policijskoj upravi, ušla u njegov kavez u etnoselu Tiganjica kod Zrenjanina, kako bi ga nahranila. Do ove nesreće došlo je oko 12.30 časova, a medveda je policija službenim oružjem usmrtila nakon incidenta. Kako navode u policiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uviđaj su juče obavili istražni sudija osnovnog suda u Zrenjaninu, zamenik osnovnog javnog tužioca i pripadnici policijske uprave iz ovog grada.

Mečka Maša je 17 godina živela u malom zoo-vrtu smeštenom u sklopu restorana „Trofej”, u centru ovog etnonaselja. Životinju su, kao meče od tri meseca, u restoran sa ratišta u Hrvatskoj doneli Arkanovi tigrovi u proleće 1994. godine, tvrde meštani koji su tada bili prisutni u restoranu.

Vlasnik restorana Z. Ostojin (1979) iz Zrenjanina lišen je slobode uz meru zadržavanja. Inače, on je ovaj ugostiteljski objekat nasledio od svog pokojnog oca Ljubiše. U restoranu „Trofej” juče nisu bili raspoloženi za razgovor.

– Razumite nas, zaista smo u žalosti. Medved je bio kod nas 17 godina i nikad nije bio agresivan – rekao je jedan od zaposlenih koji nije želeo da se predstavi.

On smatra da stradala Veronika Starčev nije ušla u kavez da bi nahranila životinju, jer je mečka hranjena isključivo noću.

Veronika Starčev, majka dvoje odrasle dece, bila je, kako saznajemo, privremeni radnik u ovom objektu, ali detalji istrage još nisu poznati.

Prema rečima očevidaca, medved nije puštao žrtvu dokle god je davala znake života. Oni takođe tvrde da je kavez dobro obezbeđen, te da nije moguće slučajno upasti u njega.

Iako u restoranu tvrde da ranije nisu imali nikakvih problema sa medvedom, kako javlja agencija Beta, ova životinja, inače zaštitni znak „Trofeja”, 2004. godine povredila je četrnaestogodišnjeg dečaka koji je preskočio drvenu ogradu i proturio nogu kroz metalni kavez pokušavajući da probudi medveda. Tada je, kažu meštani, kavez dodatno obezbeđen.

B. Mališ

objavljeno: 08.09.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.