Međunarodi dan darivanja knjige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2018, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodi dan darivanja knjige

Širom sveta 14. februara obeležava se Međunarodi dan darivanja knjige. U Srbiji ovaj značan dan biće obeležen prvi put, u organizaciji Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin".

Na sam Međunarodni dan darivanja knjige, biblioteku će posećivati vrtići Predškolske ustanove Zrenjanin i učenici osnovnih i srednjih škola, a centralni događaj u okviru manifestacije biće predstavljanje nagrađene knjige Jasminke Petrović "Sve je u redu". Početak promocije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakazan je danas za 17 časova.

Jasminka Petrović, književnica za decu i mlade, velikom broju nagrada za svoje stvaralaštvo nedavno je pridružila i nagradu "Politikinog zabavnika" za knjigu "Sve je u redu" kao najbolju knjigu za mlade u 2017. godini.

Akcija prikupljanja dečjih knjiga, na poziv biblioteke počela je 5. februara i okupila veliki broj dece i ljudi dobre volje koji su poklonili ili razmenili knjige. U osnovi obeležavanja ovog dana jeste želja da knjige stignu do što većeg broja dece, posebno dece iz osetljivih grupa i dece koja žive u siromaštvu. Zrenjaninska biblioteka namenila je određeni broj knjiga koje se tokom ove akcije prikupe i deci u hraniteljskom porodicama.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.