Maturanti širom Srbije plesali sa Evropom

Izvor: Mondo, 22.Maj.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturanti širom Srbije plesali sa Evropom

Maturanti širom Srbije danas su proslavili završetak školovanja. U Beogradu uprkos kiši, u Zrenjaninu uprkos napadu "topovskim udarom".

Foto: screenshot/youtube Maturanti u Beogradu

Maturanti su u glavnom gradu kraj škole tradicionalno proslavili kupanjem u fontani na Trgu Nikole Pašića. Ove godine u fontantu su uskočili već mokri zbog kiše koja u Beogradu povremeno pada ceo dan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Oko 1.200 zrenjaninskih maturanata plesalo je danas kadril na lokaciji stare pijace u Tiršovoj ulici u tom gradu, u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u 70 evropskih gradova.

Evropa pleše uz Štrausa

Manifestacija je zamišljena tako da u istom trenutku, tačno u podne, oko 40.000 mladih srednjoškolaca u jednobojnim majcama i kišobranima uz Štrausovu kompoziciju "Slepi miš" na hiljade kilometara udaljenosti plešu istim plesnim koracima.

Maturanti su plesali odeveni u roze i plave majice, dok su "specijalni" plesački rekviziti bili beli kišobrani, a uz pozdravne reči učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Senku na događaj bacio je napad jakom petardom "topovski udar", kada je povređeno četvoro maturanata, koji su zbrinuti u lokalnom Urgentom centru.

Nakon priprema koje su trajale nekoliko meseci, maturanti iz tri gornjomilanovačke srednje škole priključili su se izvođenju najvećeg sinhronizovanog plesa na planeti, na sportskim terenima Gimnazije "Takovski ustanak".

U ovom velikom evropskom projektu od 2009. godine plešu i učenici završnih razreda milanovačkih srednjih škola zajedno sa maturantima iz zemalja Evropske unije i Jugoistočne Evrope, pokušavajući da preko satelitskog radija obore Ginisov rekord.

Maturanti su plesali i u Kraljevu, Jagodini, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Užicu...
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Maturski ples

Izvor: Danas, 22.Maj.2015

Zrenjanin - Zrenjaninski maturanti obeležili su kraj škole učešćem u međunarodnom kadril plesu na trgu u Tiršovoj ulici. Blizu 1.200 učenika plesalo je kadril u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u 70 evropskih gradova. Učestvovali su učenici...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.