Izvor: Blic, 30.Jun.2009, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskarani razbojnici pljačkali radnje

ZRENJANIN - Opštinsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Stevana Dimitrova (26) iz Zrenjanina koji se tereti da je opljačkao dva kioska brze hrane i pokušao razbojništvo u kiosku „Fele". Branko Kovač (21) iz Zrenjanina optužen je da je opljačkao jednu radnju, kao i da je pokušao još jedno razbojništvo u istoj prodavnici.



Dimitrov je 11. maja u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu, maskiran fantomkom i naoružan nožem, opljačkao kiosk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brze hrane „Bodako". Kada se uverio da je radnica Slađana P. sama, zatražio je novac iz kase, zapretivši joj da će je ubosti ako mu ne da pazar. Iz kase je uzeo 1.930 dinara i pobegao. Tri dana kasnije, takođe maskiran, Dimitrov je na isti način od prodavca Milana S. u kiosku „S i D" ukrao 12.300 dinara.

Kada je treći put, 16. maja, došao do kioska „Fele" i od vlasnika lokala Milana Popova uz pretnju nožem zatražio pazar, Popov ga je izgurao napolje, pa je Dimitrov pobegao.

U tužilaštvu kažu da je optuženi u vreme razbojništava bio u „stanju smanjene uračunljivosti", jer je narkoman.

Branko Kovač je optužen da je naoružan pištoljem, s fantomkom i rukavica, obučen u crnu garderobu, 13. maja pokušao pljačku trgovine „BB trejd" u Pančevačkoj ulici.

Otvorio je kasu, ali kako u njoj nije bilo novca, uperio je pištolj u prodavačicu Zoricu Z. i zatražio pare. Prišao je drugoj kasi, ali kada mu je iz ruke ispao ključ od kase, pobegao je bez para.

Tri dana kasnije vratio se u prodavnicu, pa je od prodavačica Biljane S. i Tanje B. uzeo 6.000 dinara.

Optuženi za razbojništva i dalje su u pritvoru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.