Marton: Nedopustivo da Zrenjanin ostaje bez gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marton: Nedopustivo da Zrenjanin ostaje bez gasa

ZRENJANIN - Nedopustivo je da Zrenjanin, koji ima termotoplanu i ležišta i skladište gasa u neposrednoj blizini, oseti tolike posledice energetske krize i da pojedini delovi grada, istovremeno, ostanu i bez struje i bez grejanja, rekao je danas predsednik gradske skupštine Aleksandar Marton.

On je na konferenciji za novinare podsetio da su "Duvanika" i još neki delovi Zrenjanina, uz dvodnevni prekid snabdevanja prirodnim gasom, imali i višesatne prekide >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u snabdevanju električnom energijom i poručio nadležnim državnim organima i javnim preduzecima da iz ove krize izvuku pouke.

Navodeći primer Austrije koja nema sopstvene izvore gasa, ali, ima puno skladište i za svoje potrebe i za Sloveniju, Marton je istakao da bi, uz što hitniji završetak skladišta gasa u Banatskom Dvoru, trebalo obezbediti i stabilnost elektrosistema u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.