Ljoveras: Najviša ocena za projekat Industrijske zone Ečka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljoveras: Najviša ocena za projekat Industrijske zone Ečka

ZRENJANIN - Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Zožep Ljoveras izjavio je danas u Zrenjaninu da je početak infrastrukturnog opremanja Industrijske zone Ečka, u koju Evropska agencija za rekonstrukciju ulaže četiri miliona evra, dobar primer saradnje Evropske unije, Nacionalnog investicionog plana i lokalne samouprave.

Posle razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem, delegacija Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komisije u Srbiji učestvovala je u promociji projekta "Izgradnja Industrijske zone Ečka - Jugoistok u Zrenjaninu", koji je na nedavno završenom konkursu Evropske agencije za rekonstrukciju (EAR) dobio najvišu ocenu u konkurenciji 105 projekata iz 27 opština i gradova u Srbiji.

Radovi na izgradnji Industrijske zone Ečka-Jugoistok počeće u septembru i trajaće 18 meseci. Grad Zrenjanin je do sada uložio 2,2 miliona evra, dok će 90 miliona dinara biti uloženo iz Nacionalnog investicionog plana.

Predviđeno je da EAR finansira infrastrukturno opremanje sistema za odvodnjavanje, fekalne kanalizacije, atmosferske kanalizacije i putne mreže na površini od 72 hektara.

Posle potpisanih 25 ugovora sa stranim investitorima u Industrijskoj zoni Bagljaš, Zrenjanin je do sada potpisao i pet predugovora sa investitorima koji su zainteresovani da ulažu u Industrijsku zonu Ečka-Jugoistok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa Begeja u EU

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2008

Međunarodna pomoć za izgradnju industrijske zone u Zrenjaninu. Za projekat industrijske zone "Ečka-Jugoistok" četiri miliona evra. Žozep Ljoveras: Evropska komisija spremna da podrži razvoj svih opština i gradova u Srbiji

Nastavak na Večernje novosti...

EAR finansira Ind. zonu Ečka

Izvor: B92, 03.Jul.2008, 10:37

Zrenjanin -- Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) finansiraće izgradnju Industrijske zone Ečka-Jugoistok u Zrenjaninu sa četiri miliona evra...Pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika Predrag Stankov kaže da je Zrenjanin za projekat aplicirao prošle godine, kao i da će to biti najvredniji projekat...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.