Lisica obnavlja „Jugoremediju“

Izvor: Blic, 21.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisica obnavlja „Jugoremediju“

ZRENJANIN - Mita Lisica, nekadašnji predsednik protestnog odbora „Šinvoza", osnovao je firmu za izvođenje građevinskih radova sa sedištem u Srpskom Itebeju, a upravo njegova firma angažovana je na rekonstrukciji „Jugoremedije", saznaje „Blic".

Naši sagovornici iz tog banatskog mesta tvrde i da je firma Mite Lisice angažovana na još nekim poslovima zrenjaninskim preduzećima, kao i na izgradnji nekoliko stambenih objekata.

Poenta je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome, kažu meštani, da su nekadašnje glavne vođe protesta radnika zrenjaninskih firmi Mita Lisica, Milena Prstojević i Zdravko Deurić na taj način „sebi obezbedili dobru zaradu sa strane", ali i „nekretnine u objektima koje grade".

Meštani se pitaju i „zbog čega Mita Lisica nije upoznao radnike koji su ga opunomoćili da ih navodno pošteno zastupa da se bavi građevinskim radovima u 'Jugoremediji’ i ostalim preduzećima u Zrenjaninu".

Pored toga, postavljaju i pitanje zbog čega je firma Mite Lisice registrovana u Srpskom Itebeju, a ne na adresi nekadašnjih radničkih lidera.

U prilog tvrdnji da je Lisica osnivač pomenute građevinske firme, oni upućuju na registar Agencije za privredne registre.

Prema podacima Agencije za privatizaciju, Mita Lisica je kao jedini osnivač osnovao firmu SZR „Rad" čije je sedište u Srpskom Itebeju. Kao datum početka obavljanja delatnosti naveden je 1. septembar 2008. godine.

Na pitanje jesu li navodi meštana Srpskog Itebeja tačni, Lisica odgovara da rekonstrukciju Fabrike lekova izvodi beogradska firma „Energoprojekt", a da on zajedno sa kolegama tek pokušava da otvori firmu.

Nekadašnji sindikalni lider, a sada predsednik Upravnog odbora „Jugoremedije" Zdravko Deurić, odgovara potvrdno. On kaže da je u Fabrici lekova u toku poslednja faza pripreme za početak glavnih radova. Na rekonstrukciji kao glavni izvođač, kaže Deurić, angažovana je firma „Enegroprojekt" iz Beograda, ali i firma „Rad" Mite Lisice.

- U „Jugoremediji" se u poslednjoj fazi pred početak glavnih radova, trenutno ruše delovi objekata. Tamo je desetak ljudi iz firme „Rad" i to su uglavnom bivši radnici „Šinvoza" - kaže Deurić navodeći da se to što je reč o firmi Mite Lisice komentariše na svakojake načine, a da je bivšim radnicima „Šinvoza" koji su bez posla time omogućeno „da rade i zarade koji dinar".

„Najobičnija hrpa laži i manipulacija"

Tvrdnje meštana Srpskog Itebeja su u „Jugoremediji" ocenjene kao „najobičnija hrpa laži i manipulacija", a pismo koje su medijima prosledili ocenjeno je kao „zlonamerno tumačenje da je posao na građevinskim radovima u 'Jugoremediji’ dobila firma Mite Lisice".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.