Ledeni dani u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2012, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledeni dani u Srbiji

BEOGRAD -

U celoj Srbiji jutros su zabeležene izuzetno niske temperature, a najhladnije je bilo na Kopaoniku i na Zlatiboru, gde je u šest sati izmereno minus 18 stepeni.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Sjenici je izmereno minus 17, a na Crnom Vrhu minus 15 stepeni.

U Valjevu, u Požegi i u Kraljevu bilo je minus 12, a u Loznici, u Kragujevcu, u Smederevskoj Palanci, u Kruševcu i u Ćupriji minus 11.

U Somboru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novom Sadu, u Zrenjaninu, u Kikindi, u Banatskom Karlovcu, u Sremskoj Mitrovici, u Beogradu, u Velikom Gradištu, u Nišu, u Leskovcu i u Vranju je bilo minus 10 stepeni.

U Dimitrovgradu je bilo minus devet, a u Negotinu minus sedam stepeni.

U Srbiji će i danas biti oblačno i veoma hladno vreme, sa snegom, a najviša dnevna temperatura neće prelaziti minus pet stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutarnja temperatura iznosiće od minus 15 do minus osam, najviša dnevna od minus 10 do minus pet stepeni.

Očekuje se dalje povećanje visine snežnog pokrivača, a krajem dana i u toku noći slabljenje i postepeni prestanak padavina najpre na severu. Vetar slab i umeren, severni, severoistočni. Na planinama uz jak vetar pojava vejavice i stvaranje snežnih nanosa.

I u Beogradu će biti oblačno, veoma hladno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, uz jutarnju temperaturu oko minus 12 i najvišu dnevnu oko minus osam stepeni.

Krajem dana i u toku noći slabljenje i postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severni, severoistočni.

U većem delu zemlje, danas i sutra u većem delu zemlje od 15 do 25 centimetara novog snega, a u višim predelima do 40 centimetara. U planinskim predelima uz jak vetar pojava vejavice i stvaranje snežnih nanosa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 14. februara, u toku celog perioda zadržaće se veoma hladno, s ledenim danima. Jutarnji mraz biće od minus 20 do minus 15, lokalno oko minus 25, najviša dnevna od minus 10 do minus dva stepena.

U sredu i četvrtak biće uglavnom suvo, moguće je provejavanje snega u planinskim predelima.

U petak i za dane vikenda očekuju se nove padavine i dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar pojačan jugoistočni i doći će do stvaranje snežnih nanosa.

Početkom naredne sedmice uglavnom suvo.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac,   Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.