LSV: Vratiti se rešavanju životnih problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vratiti se rešavanju životnih problema

Zrenjaninska Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da što pre treba održati konstitutivnu sednicu Skupštine grada Zrenjanina.

U saopštenju te stranke se poručuje i da ne treba gubiti vreme, već vratiti stvari u normalu i fokusirati se na rešavanje problema građana Zrenjanina.

"Zrenjanin je pogođen nezaposlenošću i siromaštvom, industrija se ugasila, zato je neophodno da iskoristimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postojanje industrijske tradicije, dobar geografski položaj i druge značajne potencijale koje naš grad ima. Njih je potrebno aktivirati na pravi način i iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju", piše u saopštenju zrenjaninske LSV.

LSV je predložila i da se u narednom periodu Zrenjanin u mnogo većoj meri okrene privlačenju sredstava iz fondova Evropske unije. Pored toga što bi se privukla sredstva, smatraju u toj stranci, fondovi Evropske unije korisni su i da se strateški pripremimo za reforme koje je neophodno sprovesti za pripremu za članstvo u EU.

"Grad Zrenjanin mora da gleda u budućnost i preuzme stvari u svoje ruke kako bi se obezbedio bolji život građanima koji žive ovde, jer država često ne može da uoči probleme na lokalu i nema kapacitet da pokrije rešavanje svih problema", navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da su sredstva pretpristupnih fondova Evropske unije od izuzetnog značaja za razvoj lokalnih zajednica. "Smatramo da je neophodno više se angažovati u izradi projekata u cilju poboljšanja infrastrukture, organizacionih i tehničkih kapaciteta na lokalnom nivou", piše u saopštenju LSV u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.