LSV: Probijeni svi rokovi za fabriku vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Probijeni svi rokovi za fabriku vode

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev izjavio je danas da su građani Zrenjanina predugo bili obmanjivani rokovima i pričama o rešavanju problema neispravne pijaće vode.

"Očito je da Ustav Srbije ne važi za sve građane isto, jer se problem pijaće vode u Užicu ili Kraljevu reši za sedam ili 10 dana, a Zrenjaninke i Zrenjaninci neka stoje u redu čekanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << LSV to smatra nedopustivim", kazao je Milošev.

Upotreba voda iz gradskog vodovoda za piće zabranjena je 2004. godine, zbog velike količine arsena.

Upotreba voda iz gradskog vodovoda za piće zabranjena je 2004. godine, zbog velike količine arsena.

Milošev je rekao i da su probijeni svi rokovi za izgradnju Fabrike vode i i da je "već je smešno podsećati na sva neispunjena obećanja" i naveo da je direktor kompanije Grupo Zillio Nenad Obradović 28. juna, kada je stigla oprema za Fabriku vode, rekao: "Sve u svemu, početkom oktobra će postrojenje biti pušteno u probni rad", naveo je odbornik LSV.

Kako je rekao, lokalna vlast ćuti, a odbornici Skupštine grada imaju pravo da znaju sve informacije o tom pitanju.

"Zato LSV insistira na što hitnijem zasedanju gradske Skupštine, na kome bi se odbornici, ali i javnost, upoznali sa aktuelnostima u vezi Fabrike vode. Zrenjaninci imaju pravo na zdravu vodu", rekao je Milošev.

Vršilac dužnosti direktora "Vodovoda i kanalizacije" izjavio je krajem septembra da će Zrenjanin imati ispravnu pijaću vodu vrlo brzo - već za nekoliko meseci, jer, kako je kazao, sve teče po planu i postrojenje za fabriku vode biće podignuto do kraja godine.

Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije Gruppo Zilio za prečišćavanje pijaće vode potpisan je početkom februara 2015. godine.

U nekoliko navrata su pomerani rokovi završetak opremanja fabrike vode, ali je zbog kašnjenja došlo i zbog problema oko davanja garancije izvođaču radova za plaćanje italijanskom investitoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Probijeni svi rokovi za izgradnju fabrike vode u Zrenjaninu

Izvor: Beta, 11.Okt.2016

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Zrenjanina Vladimir Milošev izjavio je danas da su gradjani Zrenjanina predugo bili obmanjivani rokovima i pričama o rešavanju problema neispravne pijaće vode."Očito je da Ustav Srbije ne važi za sve gradjane isto, jer se problem...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.