LSV: Oštrije kažnjavati govor mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Oštrije kažnjavati govor mržnje

Povodom Dana pobede, zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je ukazao na jačanje ekstremne desnice u Evropi, ali i Srbiji, i traži od država da učini više na jačanju tolerancije kroz obrazovni sistem, da se ne ćuti i da se strožije kažnjava svaki govor mržnje.

LSV je ukazao da je evropski kontinent preplavljen političkim pokretima koji za osnovu svog delovanju uzimaju mržnju prema svemu što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je drugačije, a političke partije ekstremne desnice u Evropi dobijaju sve veće poverenje građana.

Oni podsećaju da i u Srbiji deluju takve organizacije, a neretko se mogu čuti i poruke mržnje i ekstremizma od pojedinaca iz političkih partija ekstremne desnice koje su se ponovo pojavile u Skupštini Srbije.

"Podsećamo i na istorijski revizionizam, koji baštine mnogi u Srbiji. Veličaju se kvislinzi i pokreću procesi za rehabilitaciju osuđenih ratnih zločinaca", navode iz LSV.

Kako navode država retko reaguje na pojavne oblike ekstremizma, a i kada reaguje procesi predugo traju, a kazne su sramotno niske.

LSV smatra da država mora učiniti više tako što će kroz obrazovni sistem posvetiti veću pažnju ideji tolerancije i stalnog ukazivanja na pogubnost svih oblika ekstremizma.

Državni organi moraju strogo kažnjavati svaki govor mržnje, svako pozivanje na nasilje, netoleranciju i diskriminaciju. Evropa je tridesetih godina ćutala i nacizam je narastao, a Evropa je 1945. godine pobedila, navodi se u saopštenju zrenjaninskog odbora LSV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

LSV: Jačanje ekstremne desnice u Evropi, ali i Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2016

Povodom Dana pobede, zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je ukazao na jačanje ekstremne desnice u Evropi, ali i Srbiji, i traži od država da učini više na jačanju tolerancije kroz obrazovni sistem, da se ne ćuti i da se strožije kažnjava svaki govor mržnje...LSV je ukazao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.