Kulturne i zabavne aktivnosti u Gerontološkom centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturne i zabavne aktivnosti u Gerontološkom centru

Zrenjaninski gerontološki centar pored socijalnih, medicinskih i usluga nege, korisnicima pruža mogućnost da učestvuju i u različitim kulturno-zabavnim aktivnostima. 

Učešće u ovim aktivnostima određuje se u zavisnosti od potreba i afiniteta.

Kapacitet te ustanove je 300 korisnika, a dve trećine su žene.



Otkad funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gerontološki centar u Zrenjaninu i da li su korisnici zadovoljni?

Prema poslednjem popisu stanovištva, svaki peti građanin Srbije stariji je od 65 godina.

Prema poslednjem popisu stanovištva, svaki peti građanin Srbije stariji je od 65 godina. A, kako treće doba može doneti i otežanu samostalnu brigu, Gerontološki centar na Novom Naselju je pored usluge domskog smeštaja uvrstio i uslugu dnevnog boravka za stara lica.

Igranje drušvenih igara, poput šaha, domina, izrada čestitki, čitanje romana, a pre svega topla reč i druženje, samo su neke od pogodnosti koje korisnici, pored redovnih usluga, mogu dobiti u sklopu dnevnog boravka u Gerontološkom centru.

Iako je pun kapacitet 20 korisnika, trenutno ove usluge koristi samo 13 Novosađana.

Usluga dnevnog boravka funkcioniše od 2008. i podrazumeva prevoz korisnika od stana do Centra i nazad, ishranu, održavanje lične higijene, zdravstvenu zaštitu i organizovanje slobodnog vremena. U Centru ističu da poseduju dovoljan broj stručnog i posvećenog osoblja, koji se trudi da se korisnici ovde osećaju kao u svom domu.

Korisnici dnevnog boravka se, takođe, bave slikarstvom, pisanjem i izradom ručnih radova, a do sada je organizovano oko 30 izložbi njihovih radova.

Cena dnevnog boravka isnosi 10.400 dinara, a mogućnost smeštaja imaju i osobe u ranoj i srednjoj fazi demencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.