Izvor: B92, 13.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Izdvojiti NIS iz aranžmana

Pančevo -- Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš kaže da je ta stranka odlučna u nameri da ne dozvoli prodaju NIS-a za 400 miliona evra.

"To je pet puta manje od cene najvrednije vojvođanske imovine i zato ćemo tražiti da se izdvoji prodaja NIS-a iz gasnog sporazuma sa Rusima", rekao je Kostreš pristalicama LSV iz Pančeva, Zrenjanina i Novog Sada, na protestu održanom na kapiji Rafinerije nafte na kojoj se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporučuju naftni derivati.

Kostreš je naveo da LSV nema ništa protiv Rusije, nego protiv pljačke Vojvodine koja se, kako je rekao, priprema od strane Vlade Srbije.

"Poručujem ruskom ambasadoru, posle njegove izjave da se nigde na svetu ne menja ugovor nakon ratifikacije, da nigde na svetu nema ni da se za 400 miliona evra kupe dve rafinerije, gasno postrojenje u Elemiru, brojne stanice, nalazišta nafte, stovarišta, cisterne i ogromni poslovni prostor", rekao je Kostreš koji je uz Dušana Jakovljeva, potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, bio jedini govornik.

Na protestu bio je najavljen dolazak Nenada Čanka, lidera LSV, ali se on nije pojavio.

Na skupu ispred Rafinerije nafte je bilo reči i o statusu Pančeva i vraćanju grada u sastav Vojvodine.

Prema mišljenju "ligaša", Pančevu preti "beogradizacija" jer, navodno, u nacrtu Statuta AP Vojvodine ovaj značajan grad nije predviđen kao centar Južnobanatskog okruga.

Zato, kako je ocenjeno, postoji "opasnost" da se Pančevo izdvoji iz pokrajine i postane jedna od beogradskih prigradskih opština.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostreš: Izdvojiti prodaju NIS-a iz gasnog sporazuma

Izvor: Blic, 13.Sep.2008

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš kaže da je ta stranka odlučna u nameri da ne dozvoli prodaju NIS-a za 400 miliona evra....."To je pet puta manje od cene najvrednije vojvođanske imovine i zato ćemo tražiti da se izdvoji prodaja NIS-a iz gasnog sporazuma sa...

Nastavak na Blic...

Cena za NIS ostaje, traži se kompenzacija

Izvor: Blic, 14.Sep.2008, 01:37

Državni vrh Srbije, u novim pregovorima o energetskom sporazumu sa Rusijom, neće insistirati na povećanju cene za NIS, već će tražiti da se razlika u ceni, procenjena na oko 700 miliona evra, kompenzuje na druge načine, rezultat je dogovora Borisa Tadića, predsednika Srbije i Mlađana Dinkića,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.