Košarkašice Vrbasa pobedile Proleter

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2019, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Vrbasa pobedile Proleter

U 3. kolu prve ženske lige, košarkašice Vrbasa i uspele su da pred oko 500 domaćih navijača ubedljivo savladaju ekipu Proletera iz Zrenjanina. Vrbašanke su vodile tokom većeg dela utakmice, ali su prelomile meč tek u poslednjoj četvrtini.

Košarkašice Vrbasa upisale su prvu pobedu u ovoj sezoni prve ženske košarkaške lige Srbije, iako su gošće iz Zrenjanina prvo poluvreme rešile u svoju korist, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trojkom Jovane Vulović sa polovine terena u poslednjoj sekundi.

Vrbašanke su do konačnih 82:68 došle pre svega zahvaljujući raspoloženom beku Dunji Gvero koja je postigla 21 poen uz 4 asistencije.

"Prvo bih želela da čestitam mojim saigračicama na borbenosti. Bilo je teško što se moglo videti, dobra ekipa Proletera. Potrudile smo se, dale smo svoj maksimum, imale smo naravno i pad ali smo uspele da se podignemo. Tako da, dobra utakmica, bitna pobeda da se izdignemo posle dva poraza. Krenuli smo dobro pa smo onda nešto pali, pa se vraćamo i opet mi uvek iz utakmice u utakmice dozvolimo da padnemo, ali smo uspeli nekako da se izvučemo. Imali smo problem sa ličnim greškama, nakodnadili smo koliko je to moguće i uspeli smo da pobedimo", rekla je Gvero.

"Mi smo išli na to posle ovog kiksa protiv ŽKA prvo kolo, mislim da smo i to trebali da dobijemo, još se oseća neka stegnutost, nikako da se opustimo i da igramo onako kako znamo, a verujte da znamo mnogo bolje da igramo. Važno je da smo ostvarili cilj a to je pobeda. Idemo dalje, pripremamo se za ove utakmice koje nam slede. Moramo podići formu, mislim da nismo trenutno ni na nekih pedeset posto nečega što inače možemo da odigramo i kako bi morali da odigramo, a ne da se mučimo ovako, baš smo se mučili večeras, ali dobro, važno je bilo da ostvarimo pobedu i da otvorimo sezonu. Liga je stvarno kvalitetna, jako teško, vidite, Proleter je jedna od najslabijih ekipa, a kakve su to muke. Nema šta, znači idemo svaku utakmicu da odigramo maksimalno. Nisu to ekipe koje se ne mogu pobediti, mogu se svi pobediti, Idemo, cilj nam je da idemo dalje i da podižemo maksimalno formu. Eto. Da kad dođemo do neke dobre igre i do nekih boljih napadačkih rešenja, mislim da ćemo igrati mnogo bolje i samim tim mislim da će i rezultati biti mnogo bolji" istakao je trener Vrbasa Blagoje Ivić.

Najbolja u ekipi Proletera bila je Jela Vidačić sa 18 poena, 16 skokova i 2 asistencije, a Bosnić i Olić dodale su po 10 poena što nije bilo dovoljno za prvu pobedu u prvenstvu.

Trener košarkašica Proletera, Marko Marinkov, nije krio razočarenje nakon utakmice i već posle trećeg kola najavljuje borbu za opstanak u prvoj ligi:

"Pa, u principu, mi smo došli da se borimo ovde, dve poslednjeplasirane ekipe, tražili smo neku svoju šansu. Prvo poluvreme i pored nekih grešaka smo ostali u igri, bili u egalu, vodili jedan razlike. Drugo poluvreme nismo ispoštovali ništa, znači nismo ispoštovali sebe, nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i to je rezultiralo na kraju sa 14 razlike. Znate kako, od ovih naših 12 igračica, 9 se prvi put sureće sa prvom ligom. Mi smo novajlije u ovom takmičenju i to su sve devojke, deca iz druge lige i osim ove naše tri veteranke, slobodno mogu da kažem, ostale nijedna nema preko 20 godina, tako da u principu to su sve devojke koje mogu da budu dobre igračice ali koje to još uvek nisu tako da borimo se sa time cele sezone pa videćemo dokle ćemo stići", rekao je trener.

U narednom kolu košarkašice Vrbasa gostuju Radničkom u Kragujevcu, a ekipu Proletera očekuje teška utakmica protiv Crvene Zvezde na domaćem terenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.