Koraks u Zrenjaninu: Za vlast najkarakterističnije da jedna laž sustiže drugu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koraks u Zrenjaninu: Za vlast najkarakterističnije da jedna laž sustiže drugu

Novogodišnji kalendar sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa - "Nova era", predstavljen je večeras u Zrenjaninskom Kulturnom centru u organizaciji dnevnog lista "Danas" i pokreta "Novi Optimizam".

Koraks je rekao da je imao ideju da kalendar nazove drugačije, pesimističnije, ali da je naslov optimističan i implicira da će možda u sledećoj godini nešto bolje, krucijalno, da se desi.

"Ova vlast je, imam utisak, načeta i da čitava stvar mora na neki način >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se završi, s obzirom na nekoliko afera naročito u poslednje vreme; one će obiljno uzdrmati ovu vlast, naročito ova sa oružjem koja je evropski problem", rekao je Koraks.

On je dodao da je za vlast "najkarakterističnije da jedna laž sustiže drugu i da to mora doživeti kolaps, i da je siguran da će im videti leđa, ali da je za njih dobra vest to što on ima sve više problema sa rukama".

"Ja se neću predati, postoje druge tehnike i nastaviću da radim, sa otežanim uslovima. A verujem da ću dočekati njihov kraj", poručio je on.

Kazao je i da je odnos bivših vlasti prema karikaturama slična današnjoj i da su neke od karikatura aktuelne i danas.

"Milošević nije vodio računa o karikaturama, on je samo u nekoliko navrata komentarisao, a ovi sada burno reaguju, ali ne (Aleksandar) Vučić, već njegovi podrepaši, oni reaguju", kazao je Koraks.

Pored promocije održana je večeras i tribina na kojoj su uz Koraksa govorili i kolumnista lista "Danas" Vladimir Jokić, ovogodišnja laureatkinja nagrade Dobar primer Novog Optimizma profesorka Biljana Stojković, sudija Miodrag Majić i pozorišna rediteljka Jelena Bogavac, a moderator tribine bio je novinar Nedim Sejdinović.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.