Koncert ansambla Shimmering flutes

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2016, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert ansambla "Shimmering flutes"

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u subotu, 12. novembra 2016. godine, sa početkom u 19 časova biće održan koncert ansambla "Shimmering flutes" iz Novog Sada.

Ansambl je nastao 2015. godine i čine ga bivši učenici profesorice Aleksandre Horvat – umetničkog rukovodioca ansambla. Osnovna ideja ansambla je negovanje ljubavi prema flauti i kamernom muziciranju.

Repertoar je širok i usmeren je na popularizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klasične, kao i na klasičnu obradu evergrin i popularne muzike.

Na koncertu u zrenjaninskom muzeju, ansambl će izvesti dela: Vivaldija, Mocarta, Baha, Kleptona, muziku iz filma "Doktor Živago" i druge kompozicije.

Kao gosti koncerta, nastupiće dve učenice Muzičke škole "Isidor Bajić" iz Novog Sada: Vuleta Olivera (flauta) i Anja Antić (oboa), koje su u dosadašnjem školovanju, ostvarile veoma zapažene rezultate. Takođe, na koncertu će nastupiti i gošće iz Zrenjanina – DUO – Ana Aleksić Šajrer (sopran) i Marta Ronto (klavir).

Koncert je organizovan u saradnji Kulturnog centra Zrenjanin i Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ulaz je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.