Izvor: Luftika.rs, 11.Feb.2021, 14:56

Konačno: Matijevićevoj kafileriji u Zrenjaninu zabranjen rad na 5 godina

Presudom Privrednog apelacionog suda zrenjaninskoj kafileriji Prekon zabranjen je rad na pet godina.
Ovim je potvrđena presuda zrenjaninskog Privrednog suda kojom je prvobitno izrečena zabrana okrivljenom pravnom licu DOO “Prekon” da se bavi preradom sporednih proizvoda životinjskog porekla, proizvodnjom proteina životinjskog porekla i topljenjem masti iz sirovine sporednih proizvoda životinjskog porekla u objektu na adresi u Zrenjaninu, ulica Šećeranska bb, u trajanju od >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pet godina.
Privredni apelacioni sudje delimično je usvojio žalbu Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu u pogledu odluke o kazni izrečenoj kafileriji „Prekon“ i odgovornom licu u tom preduzeću iz Zrenjanina.
Kako je obrazloženo, okrivljeno odgovorno lice S. P (63), osuđeno je na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara, zbog privrednog prestupa iz Zakona o zaštiti vazduha dok je kafilerija „Prekon“ osuđena na jedinstvenu novčanu kaznu od 5,2 miliona dinara.
Protekle godine u Zrenjaninu su održani masovni protesti građana zbog neprijatnih mirisa iz pogona kafilerije, nakon čega je Odeljenje inspekcije gradske uprave donelo rešenje o privremenoj zabrani obavljanja proizvodnog procesa u postrojenju fabrike „Prekon“.
Preduzeće “Prekon” posluje u sastavu kompanije Matijević, koja ga je privatizovala pre deset godina.
Psi crtaju – zvučalo bi idilično da psi nisu vezani, da ne cvile i ne tresu se od trauma, a sve u službi umetnosti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.